wtorek, 3 maja 2011

Sakiewki z ciasta francuskiego

Propozycja na szybką przekąskę do wina.
U mnie sprawdza się rewelacyjnie ;-)




Składniki:
ciasto francuskie
ser camembert
szynka parmeńska
keczup
jajko
sezam

Z ciasta wycinamy małe kwadraty, smarujemy je keczupem i układamy plaster szynki parmeńskiej oraz trójkąt sera camemberta.
Składamy w sakiewki łącząc ze sobą brzegi ciasta.
Sakiewki  smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
Blaszkę z sakiewkami wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy ok. 30 min. w temp. 190C 
 SMACZEK 


2 komentarze:

  1. Zawsze chciałoby się mieć kilka pod ręką. Idealna rozgrzewka lub przerywnik w uczcie a'la Horna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm......
    wrażenia bezcenne:D

    OdpowiedzUsuń