niedziela, 8 maja 2011

Makaron tagliatelle


 Zielony makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem wędzonym.
 


Składniki:
zielony makaron tagliatelle
szpinak ( ja użyłam świeżych liści)
kawałki wędzonego łososia
3 łyżki śmietany 18%
3 ząbki czosnku
pieprz ziołowy
pieprz czarny
sól
oliwa 

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
Szpinak blanszujemy a w międzyczasie  rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy wyciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku.
Do oliwy z czosnkiem dodajemy szpinak i przyprawy, dusimy chwilę i dodajemy śmietanę.
Do gotowego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron mieszamy aby cały makaron pokrył się sosem ze śmietany i szpinaku.
Podajemy na półmisku z kawałkami łososia.
SMACZEK 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz