Zielony makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem wędzonym.
Składniki:
zielony makaron tagliatelle
szpinak ( ja użyłam świeżych liści)
kawałki wędzonego łososia
3 łyżki śmietany 18%
3 ząbki czosnku
pieprz ziołowy
pieprz czarny
sól
oliwa
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy.
Szpinak blanszujemy a w międzyczasie rozgrzewamy patelnię z oliwą i podsmażamy wyciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku.
Do oliwy z czosnkiem dodajemy szpinak i przyprawy, dusimy chwilę i dodajemy śmietanę.
Do gotowego szpinaku wrzucamy ugotowany makaron mieszamy aby cały makaron pokrył się sosem ze śmietany i szpinaku.
Podajemy na półmisku z kawałkami łososia.
SMACZEK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz