Gorąco namawiam na gotowanie w parowarze, potrawy są zdrowe i dietetyczne.
Składniki:
główka młodej kapusty
2 torebki ryżu
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka pomidorów bez skórki
sól i pieprz
czosnek granulowany
pieprz ziołowy
pieprz cayenne
garść liści pietruszki
Liście kapusty blanszujemy a ryż gotujemy.
Pierś z kurczaka rozdrabniamy w blenderze i mieszamy z ugotowanym ryżem, doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
Układamy farsz na liście kapusty i zwijamy.
Parowar ustawiamy na funkcję kurczak - 35 min.
Podczas pracy parowaru przygotowujemy salsę pomidorową.
Pomidory z puszki wraz z sosem podgrzewamy w rondelku dodając czosnek i inne przyprawy do smaku, rozdrabniamy widelcem i gorący podajemy z gołąbkami.
SMACZEK
2 torebki ryżu
1 podwójna pierś z kurczaka
1 puszka pomidorów bez skórki
sól i pieprz
czosnek granulowany
pieprz ziołowy
pieprz cayenne
garść liści pietruszki
Liście kapusty blanszujemy a ryż gotujemy.
Pierś z kurczaka rozdrabniamy w blenderze i mieszamy z ugotowanym ryżem, doprawiamy do smaku i dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
Układamy farsz na liście kapusty i zwijamy.
Parowar ustawiamy na funkcję kurczak - 35 min.
Podczas pracy parowaru przygotowujemy salsę pomidorową.
Pomidory z puszki wraz z sosem podgrzewamy w rondelku dodając czosnek i inne przyprawy do smaku, rozdrabniamy widelcem i gorący podajemy z gołąbkami.
SMACZEK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz