poniedziałek, 16 maja 2011

Muffiny Piña colada

Moje ulubione muffiny z ananasem i kokosem.

  


 Składniki:
1,5 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
1 duże jajko
100 ml jogurtu naturalnego
80 ml syropu ananasowego (z puszki, po ananasach)
pół szklanki oleju
pół szklanki płatków owsianych (górskich)

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
250 g ananasów z puszki, pokrojonych na kawałki 

3 łyżki wiórek kokosowych 
cukier demerara (brązowy) do posypania muffin

W jednej misce łączymy składniki suche (mąkę, cukier, płatki, proszek,sodę i kokos).
W drugiej misce mokre (jajko,jogurt,syrop ananasowy,olej )
Połączyć składniki z obu misek i dodać kawałki ananasa.
Napełnić foremki ciastem i posypać cukrem.
Piec ok. 30 min. w temp. 190C .
SMACZEK ;-) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz