Moja propozycja na zapiekankę z młodych ziemniaczków z fasolką szparagową i pieczarkami.
Składniki:
10 małych młodych ziemniaczków
30 dag. fasolki szparagowej
30 dag. pieczarek
cebula
200 ml. śmietany 18%
20 dag. sera zółtego
1 jajko
1 łyżka posiekanego koperku
2 ząbki czosnku
pieprz i sól
świeże liście bazylii
Ziemniaczki namoczyć i wyszorować szczoteczką.
Obgotować ok. 15 min. w wodzie z solą.
Pieczarki poszatkować i poddusić na patelni z cebulką.
W szklanym naczyniu do zapiekania ułożyć obgotowane ziemniaczki, fasolkę szparagową i pieczarki.
Całość polać sosem.
Udekorować bazylią.
Sos : śmietanę wymieszać z jajkiem dodać czosnek, koperek i starty żółty ser.
Doprawić do smaku.
Przykryć folią aluminiową i piec ok. 35 min. w temp. 180C
SMACZEK :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz